Wij zijn geen camping, maar kamperen kan bij ons wel. Rondom Maison des Fourrées is ruimte genoeg.

Verwacht geen Glamping in de zin van glamorous camping. Wel is bij ons voorzienend kamperen mogelijk d.w.z: je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te nemen. Alles is aanwezig. Echter in de sfeer van de échte Morvan: Back to Pure & Rough, met voorzieningen die het natuurleven makkelijker maken. Je vindt fris opgemaakte bedden, schone handdoeken en zo gewenst een gevulde koelkast. Het is aankomen, de auto parkeren, zitten en genieten met een gekoelde rosé van het uitzicht, de ruimte en de stilte.

Kom overnachten

Camp | En Chemin

Op doorreis? Onze plek is eigenlijk geen plek voor een snelle tussenstop; het is niet vlakbij de doorgaande routes, maar midden in een gebied, dat je moet doorgronden. Wees echter welkom voor een doorreis-nacht met je eigen tent, tijdens je pelgrimage, je fietstocht of motortrail. Of met je camper, busje tijdens een zwerftocht. Door de Morvan….. Wil je vanaf hier door-gronden; kies dan voor VERBLIJVEN en geniet van alle meers van IONA.

Kom verblijven

Camp | PRÊT – La Tente Bohême

Kant-en-Klaar aanschuiven voor een paar dagen? Op een ruime plek met een prachtig uitzicht op de vallei, staat een nostalgische De Waard Albatros klaar op een vlonder. De tent heeft twee gedeeltes met twee of drie opgemaakte bedden. Er is eventueel ook ruimte voor een extra matras. In principe is dit een tent voor 2 of 3 volwassenen.

Er is elektriciteit en verlichting in de tent, een elektrische koelbox, een koffiezetapparaat en een waterkoker. Water moet gehaald worden, in de tent is een jerrycan.

Voor de eigen sanitairruimte loop je naar de boerderij. In een van de oude stallen is een sfeervolle gemeenschappelijke ruimte met een grote tafel en een keuken, koelkasten en een wasmachine. Daar is ook het sanitair: douche, toilet, wasbak. Water kan in deze ruimte gehaald worden. Een afwasruimte is aanwezig of je maakt tegen een bijdrage gebruik van de afwasservice van het huis.

De tent is niet verwarmd. Voor koude avonden zijn er in het huis twee gemeenschappelijke ruimtes, die met ons en andere gasten gedeeld worden. Daar is wifi.

Verhuur: minimaal 2 nachten

Camp | ROULANT Campers & Caravans

In Moux-en-Morvan is een prachtige -gratis- camperplek aan de rand van het dorp met alle voorzieningen, aangelegd in 2018. In het dorp is dè bakker, een fromagerie, een klein winkeltje op loopafstand voor alle primaire boodschappen, het postkantoor en twee restaurants. Rond Lac des Settons zijn campings, maar ook plekken waar overnachten met campers gratis is toegestaan.

Op ons terrein zijn campers beperkt toegestaan binnen de vergunningen. Maar naast de court, bijna Onder-de-Linde is plek voor twee campers/caravans. Voor grote campers en caravans verwijzen wij naar de mogelijkheden in de buurt.

De mogelijkheden samengevat:

  • Camp | PRÊT: een originele DE WAARD-tent, staat kant-en-klaar met opgemaakte bedden, op een eigen ruime plek met vrij uitzicht (2-3 pers) en privé-sanitair
  • Camp | EN CHEMIN: eigen tent voor ‘passing-by’, 1 of 2 nachten, op het vlakke veld bij de Waterput
  • Camp | EXTRA: bij een groepsverblijf is plaatsing mogelijk van 2 extra tenten, op het veld (reserveren bij uw boeking, liefst voor de start van het seizoen)
  • Camp | ROULANT: 2 onverharde plaatsen voor camper, caravan of vouwwagen
  • Camp | into-the-wild, vraag tijdens je verblijf naar die mogelijkheden.

Doe je mee met een workshop, of hoor je bij een groep, dan kun je ook alleen overdag bij ons terecht. Naar Moux is te lopen, naar het hotel of de camperplek. In de omgeving zijn veel overnachtingsmogelijkheden. Natuurlijk kunnen wij daar in bemiddelen.

ZO NIET……..

Is kamperen toch niet wat je wilt, boek dan onze chambres d’hotes

Meer info over prijzen

Prijzen en beschikbaarheid weekprijs, op aanvraag

Meer info over prijzen